Even geduld aub...Verkoudheid

Veel gestelde vragen

Ja, er zijn geen interacties tussen Kaloban® en andere geneesmiddelen geraporteerd. Een placebo gecontroleerde dubbelblinde studie met gezonde vrijwilligers toonde ook geen interacties tussen Kaloban en peniciline V.

Ja, er zijn geen enkele interacties tussen Kaloban en anticoagulantia geraporteerd.

Er zijn geen klinische gegevens bekend bij kinderen jonger dan 1 jaar. Bij kleine kinderen is het raadzaam een eventuele onderliggende pathologie uit te sluiten. Vraag raad aan uw arts.

Door het ontbreken van klinische gegevens wordt het gebruik van Kaloban® door zwangere vrouwen of tijdens het geven van borstvoeding afgeraden. Vraag raad aan uw arts.

Ja, Kaloban is glutenvrij en is aldus geschikt voor coeliakiepatiënten.

Na openen zijn de flesjes nog 3 maanden houdbaar.

Na openen zijn de flessen nog 6 maanden houdbaar.

Plantextracten in vloeibare vorm kunnen troebel worden, hetgeen echter geen effect zal hebben op de werkzaamheid van het product. Aangezien Kaloban een natuurproduct is, kunnen er zich lichte variaties in kleur en smaak voordoen.

Ja, Kaloban bevat geen suiker als dusdanig. De dagelijkse hoeveelheid geabsorbeerde suiker (uit bepaalde hulpstoffen van Kaloban) is diabetologisch irrelevant en wordt mee gerekend in de dagelijkse suikerinname van de diabetespatiënt.

Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking, beneden 30°C.

Kaloban® tabletten en Kaloban® siroop bevatten geen alcohol, enkel Kaloban® druppels bevat 12% ethanol.

Kruidengeneesmiddelen in vloeibare vorm, zoals Kaloban druppels, bevatten vaak een kleine hoeveelheid alcohol, dat als extractiemiddel werd gebruikt tijdens de productie. 1 volwassendosis Kaloban® druppels komt overeen met slechts 3,6ml bier of 1,5ml wijn per dosis.

Bij alcoholici worden echter alle alcohol bevattende geneesmiddelen afgeraden. Eveneens is voorzichtigheid geboden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kinderen, patiënten met leveraandoening of epilepsie. Het gebruik van Kaloban® door zwangere vrouwen of tijdens het geven van borstvoeding wordt niet aanbevolen.